Welcome to Kathlen & Mike’s in Earlwood

Famous for all the wrong reasons

On their quiet street in Earlwood, Kathlen & Mike’s home was known as “the” bright yellow asbestos-sheets house. And we’re talking “the” with a capital T.

“Imagine a home that was lemon-yellow in the 1960’s, and over time had become a fade of its former self. It was notorious.”

— Kathlen & Mike

Good bye yellow

We did a full house renovation of Kathlen & Mike’s notorious abode. We sketched and sketched to rework the flow of the home, landing on a kitchen relocation. Then we began to gut it internally and externally, installing a new roof plus cladding, and moving the walls around. One thing we kept were the original curves of the front facade, but tastefully modernised with timber half-round panels.

“Despite the bigness of the project, we had great fun with Steve & Lisa, and have built a strong friendship to this day.”

— Kathlen & Mike

 

The curveball

Every project has one. For Kathlen & Mike’s, it was the challenging layout which saw the front door open directly onto what was their lounge room. The breakthrough came when we realised we needed to bring the kitchen and living room to the front of the home.

Hello blue

The space sung, especially with the darker toned details Kathlen & Mike were drawn to throughout the design process – the chocolate-stained cypress-pine floor, dark kitchen cabinets, and a porcelain slab splashback from Italy. But the pièce de résistance has to be the funky Santorini blue front door.

Famous for all the wrong reasons

On their quiet street in Earlwood, Kathlen & Mike’s home was known as “the” bright yellow asbestos-sheets house. And we’re talking “the” with a capital T.

“Imagine a home that was lemon-yellow in the 1960’s, and over time had become a fade of its former self. It was notorious.”

— Kathlen & Mike

Good bye yellow

We did a full house renovation of Kathlen & Mike’s notorious abode. We sketched and sketched to rework the flow of the home, landing on a kitchen relocation. Then we began to gut it internally and externally, installing a new roof plus cladding, and moving the walls around. One thing we kept were the original curves of the front facade, but tastefully modernised with timber half-round panels.

“Despite the bigness of the project, we had great fun with Steve & Lisa, and have built a strong friendship to this day.”

— Kathlen & Mike

 

The curveball

Every project has one. For Kathlen & Mike’s, it was the challenging layout which saw the front door open directly onto what was their lounge room. The breakthrough came when we realised we needed to bring the kitchen and living room to the front of the home.

Hello blue

The space sung, especially with the darker toned details Kathlen & Mike were drawn to throughout the design process – the chocolate-stained cypress-pine floor, dark kitchen cabinets, and a porcelain slab splashback from Italy. But the pièce de résistance has to be the funky Santorini blue front door.